Το ελληνικό come back σε αναπτυξιακούς όρους

Το ελληνικό come back σε αναπτυξιακούς όρους

Η Ευρώπη σήμερα, καλείται να αντιμετωπίσει την “επαναφορτισμένη” κρίση του προσφυγικού-μεταναστευτικού την οποία εργαλειοποιούν οι ακροδεξιοί, όμως το dna της Ένωσης έχει γίνει ισχυρότερο, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πιστοποίησε την αλλαγή σελίδας στην οικονομία, καθώς η Ελλάδα βγαίνει -μετά από οκτώ χρόνια- από το Μνημόνιο.

Η Ελλάδα έχοντας εξαλείψει τις μακροοικονομικές ανισορροπίες σημειώνει πρόοδο. Παρόλο που η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, έχει επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, με την ανεργία να μειώνεται σταδιακά (αν και το ποσοστό παραμένει υψηλό) και λαμβάνοντας δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους για την εγγύηση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητάς του.

Διαβάστε  Σκάνδαλο λαθρεμπορίας φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη και άλλοι δύο σε κατ οίκον περιορισμό

Η κυβέρνηση στην Αθήνα εισήγαγε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και προσαρμογές των δημοσιονομικών και τρεχουσών συναλλαγών για τη σταθεροποίηση της κατάστασης. Μαζί με τη βελτίωση της οικονομίας της Ευρώπης γενικά, οι προσπάθειες αυτές αρχίζουν να αποδίδουν, βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει τελικά στην ανάπτυξη.

Διαφήμιση

Το infographic χρησιμοποιεί δεδομένα του ΔΝΤ για να δείξει το μακρύ και οδυνηρό ταξίδι της Ελλάδας από το χείλος του γκρεμού. Το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% το 2017 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 2% φέτος.

Διαβάστε  Ενδείξεις κόπωσης στη βιομηχανική παραγωγή

Διαφήμιση