Τις ελληνοαλβανικές σχέσεις βάζει στο στόχαστρο η ΝΔ

Τις ελληνοαλβανικές σχέσεις βάζει στο στόχαστρο η ΝΔ

Τη διεξαγωγή συζήτησης κεκλεισμένων των θυρών για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Αλβανίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζητούν με επιστολή τους από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων οι βουλευτές της Ν.Δ. μέλη της Επιτροπής.

Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και τη διμερή συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ωστόσο, από την κυβέρνηση εκτιμούν ότι πρόκειται για προσπάθεια να υποσκαφθούν οι διαπραγματεύσεις με διαρροές και μικροκομματική εκμετάλλευση, με στόχο να δημιουργηθεί ζήτημα εκ του μη όντος με την επίκληση εθνικών θεμάτων, ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση της ΝΔ και να μπορέσει να επιβάλλει ρυθμό στις εξελίξεις.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Στέλνουν τον Μπαρμπαρούση στον Εισαγγελέα για το κάλεσμα σε πραξικόπημα

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι «η αντιπολίτευση παραμένει στο σκοτάδι για ένα θέμα εθνικής σημασίας, το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογη ανησυχία.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι στην περίπτωση των συνομιλιών με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, η κυβέρνηση και το Υπουργείο των Εξωτερικών έφεραν προ αρνητικών για τα ελληνικά συμφέροντα τετελεσμένων τόσο τη Βουλή όσο και τους πολίτες.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Διαβάζουν την κοινωνία, προετοιμάζουν τη συνεννόηση

Δεδομένης της ανάγκης να αποφευχθεί επανάληψη του αρνητικού αυτού προηγουμένου» καταλήγουν οι βουλευτές, «ζητάμε την έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων στις Ελληνο-αλβανικές συνομιλίες και να αποφευχθούν νέα τετελεσμένα στα εθνικά θέματα».

Διαφήμιση