Τροχιοδεικτικά Σκουρλέτη για το μέλλον της κυβέρνησης σε φίλους και εχθρούς

Τροχιοδεικτικά Σκουρλέτη για το μέλλον της κυβέρνησης σε φίλους και εχθρούς

Ανοιχτά αλλά με χαμηλές πιθανότητες άφησε όλα τα σενάριο για τη σύνθεση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής της στήριξης ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διαμηνύοντας όμως ότι υπάρχουν “πολλά όπλα στη φαρέτρα”.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και ερωτηθείς για την πιθανότητα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, είπε πως «δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή μια ασφαλή εκτίμηση, θεωρώ όμως ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή πολλά “όπλα στην φαρέτρα” της, έτσι ώστε αν ο μη γένοιτο φτάσουμε σε αυτό το σημείο -πράγμα το οποίο δεν το θεωρώ πιθανό – να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο».

Με τον τρόπο αυτό ο Πάνος Σκουρλέτης στέλνει μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση διαθέτει εναλλακτικές.

Διαφήμιση

Τόνισε επίσης πως

«υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος αποφασίσει να αποσυρθεί από την κυβέρνηση, να στηρίξει ίσως με ανοχή».

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρχει ανασύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή και δεύτερον αν η κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί σε ανεξάρτητους βουλευτές, απάντησε: «Όλα αυτά τα θεωρώ ανοιχτά ενδεχόμενα, χωρίς να μπορώ μετά βεβαιότητας να τα περιγράψω και να τα προβλέψω».

Ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα μπορούσε να είναι εν δυνάμει σύμμαχος της κυβέρνησης στην παρούσα Βουλή, τόνισε πως «αν αυτό βασίζεται σε κάποιες συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και συμπτώσεις, βεβαίως, έτσι είναι οι αξιόπιστες συνεργασίες νομίζω. Όταν έχουν ένα πολύ σαφές προγραμματικό πεδίο σύγκλισης».

Η συγκεκριμένη απάντηση στόχο έχει να δείξει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να ανοίξει η συζήτηση επί προγραμματικών συγκλίσεων με το Ποτάμι και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, επιταχύνοντας έτσι τις πολιτικές διεργασίες πο ξεκίνησαν με την απόσχιση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαφήμιση