Το κόμμα του Σαλβίνι καταχράστηκε 48 εκατ. και πρέπει να επιστρέψει

Το κόμμα του Σαλβίνι καταχράστηκε 48 εκατ. και πρέπει να επιστρέψει

Απόφαση-κόλαφο που ζητά από τη Λέγκα (πρώην του Βορρά), το δεύτερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, στη Ρώμη, ζητώντας την επιστροφή 49 εκατ. στο ιταλικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ιδρυτής του κόμματος, Οθμπέρτο Μπόσι και ο πρώην ταμίας καταδικάστηκαν για κατάχρηση και οι οικονομικές ατασθαλίες για συναλλαγές που έκαναν από το 2008 έως το 2010.

Διαβάστε  Ιταλία: Η Δεξιά επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, Πέντε Αστέρια και Αριστερά χάνουν

Η απόφαση αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος του οποίου κεντρικό πολιτικό σύνθημα είναι “απόλυτη διαφάνεια και τιμιότητα”, καθώς αποδεικνύει =πέραν πάσης αμφιβολίας- ότι το πολιτικό του DNA είναι “μολυσμένο”.

Διαφήμιση

Η δικαστική απόφαση όμως αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλότερους τόνους στο μεταναστευτικό καθώς ο Ματέο Σαλβίνι θα επιχειρήσει έτσι να καλύψει τον πολιτικό θόρυβο που προκαλείται και να επενδύσει στο μοναδικό πεδίο που μπορεί να εκφράσει διακριτό πολιτικό στίγμα, καθώς στην οικονομία η κυβέρνησή του ανέκρουσε πρύμναν.

Διαβάστε  Η Ισπανία θα δεχθεί τους μετανάστες, πανηγυρίζει ο ακροδεξιός Σαλβίνι

Της απόφασης για τη επιστροφή των 48 εκατ. έχει προηγηθεί η καταδίκη του Μπόσι σε δύο χρόνια και τρεις μήνες φυλακή, του υιού του σε 18 μήνες φυλακή και του πρώην ταμία του κόμματος σε δύομισι χρόνια φυλακή, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος

Διαφήμιση