Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με εκρηκτικά τη μέρα των εκλογών

Σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν με εκρηκτικά τη μέρα των εκλογών

Σε λογική πόλωσης και συσπείρωσης γύρω από το πρόσωπό του επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου από τις οποίες βγήκε ενισχυμένος και με υπερεξουσίες, καθώς φιλοκυβερνητική εφημερίδα “αποκαλύπτει” σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου στο οποίο συμμετείχαν 12 χώρες και το οποίο απετράπη με τη βοήθεια του δορυφόρου Gokturk.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ ο Ερσίν Ράμογλου της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν θα γινόταν με μίνιμπας φορτωμένο με εκρηκτικά στις 15:07, ώρα που θυμίζει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Διαβάστε  Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν (infographic)

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, 12 ξένες χώρες βρίσκονταν πίσω από ένα σχέδιο συνομωσίας, το οποίο προέβλεπε να τιναχθεί στον αέρα ένα φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά, τη στιγμή που θα περνούσε από συγκεκριμένο σημείο η αυτοκινητοπομπή που θα μετέφερε τον Ερντογάν.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ, το δορυφορικό σύστημα Göktürk εντόπισε την απειλή και εξουδετέρωσε το δράστη, προτού περάσουν ο Τούρκος πρόεδρος και η συνοδεία του από το σημείο της επίθεσης.

Διαβάστε  Η Τουρκία επαναφέρει τους S-400 ανήμερα της συνόδου του NATO

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν έναν ξένο πράκτορα – εκτελεστή, ο οποίος είχε ακροβολιστεί στην οροφή ενός κτηρίου, «για να αποτελειώσει τον Ερντογάν, σε περίπτωση που αυτός θα επιζούσε της έκρηξης».

«Ωστόσο, ο δολοφόνος – εκτελεστής προτίμησε να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας μια ταμπλέτα κυανίου, παρά να παραδοθεί στις Αρχές», συμπλήρωσε ο Τούρκος αρθρογράφος.

Διαβάστε  Τα δύο στοιχήματα του Ερντογάν για τις αυριανές εκλογές

«Το μόνο ερώτημα που απομένει», είπε ο Ράμογλου, «είναι εάν και κατά πόσο η τουρκική αντιπολίτευση αγνοούσε αυτή την απειλή ή αν είχαν ενημερωθεί από πιο πριν γι’ αυτή».

Διαφήμιση