Ο Τζανακόπουλος καλύπτει πολιτικά τον Καμμένο

Ο Τζανακόπουλος καλύπτει πολιτικά τον Καμμένο

Ανοιχτό, παρά τις περί που αντιθέτου αιτιάσεις του Νίκο Κοτζιά, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -με νέες δηλώσεις- το ενδεχόμενο αυξημένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας πόντους και προσφέροντας πολιτική κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια του briefing η πρόταση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές «θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Καλύπτοντας όμως και τη θέση του Νίκου Κοτζιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το Σύνταγμα δεν επιτάσσει ούτε και απαγορεύει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές. Όπως διευκρίνισε, το Σύνταγμα ορίζει πως ανάγκη για υπερψήφιση διεθνούς συμφωνίας από 180 βουλευτές υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα. «Δεν υφίσταται εδώ τέτοια συνταγματική επιταγή», συμπλήρωσε, ωστόσο πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να λάβει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία». Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος πως η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ψηφιστεί και από βουλευτές κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Διαφήμιση

Διαφήμιση