Νέες προσφυγικές διόδους ανακαλύπτει η Γερμανία

Νέες προσφυγικές διόδους ανακαλύπτει η Γερμανία

Τη Βοσνία στοχοποιεί τώρα η Γερμανία για το προσφυγικό, καθώς δημοσιεύματα στα γερμανικά media αναδεικνύουν τη νέα βαλκανική μεταναστευτική οδό της Βοσνίας, τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις για το μέλλον και την υφή του κυβερνητικού συνασπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW η παλιά βαλκανική οδός έχει κλείσει προ πολλού, ενώ το πρόβλημα πλέον εντοπίζεται στις αυξανόμενες ροές στη δυτική Ευρώπη μέσω Βοσνίας.

Στο άρθρο διατηρείται βέβαια ο ανθρωπιστικός τόνους, με γλαφυρές περιγραφές, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να αποκρύψουν τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τι κρύβει η συμφωνία για το προσφυγικό

Όπως αναφέρεται

Πρόκειται για τους νέους πρόσφυγες της βαλκανικής οδού που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι τα σύνορα της Ε.Ε. Από εκεί η Κροατία είναι πολύ κοντά, ακόμα και με τα πόδια. Οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν το συντομότερο τα σύνορα και να εισέλθουν στην Ε.Ε.

Η DW μάλιστα φέρνει αναδεικνύει και τη διαφορά των προσφυγικών καταυλισμών της Σερβίας με αυτών της Βοσνίας:

Όταν αρχίσει να βρέχει η κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό είναι ιδιαίτερα δύσκολη, παντού υπάρχει λάσπη και μισογκρεμισμένες μικρές παράγκες. Ο πρόσφυγας Κασίμ από το Αφγανιστάν δηλώνει στην DW: «Αυτό εδώ δεν είναι προσφυγικός καταυλισμός. Στη Σερβία ήταν καλά, μας έδωσαν φαγητό, ρούχα και καλές σκηνές. Εδώ δεν έχουμε τίποτα».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται παραπάνω από δυο δορές ότι:

Η παλιά βαλκανική οδός που περνούσε από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία και μετά από εκεί στην Κροατία και την Ουγγαρία έχει κλείσει προ πολλού.

Ενώ στη συνέχει γίνεται αναφορά στη νέα βαλκανική διαδρομή η οποία φέρεται να έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του 2018 και περνά από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και από εκεί στην Κροατία.

Διαβάστε  Η Σουηδία αυξάνει τους ελέγχους στα σύνορα

Η κυβέρνηση στο Σεράγεβο σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου καταυλισμού στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Κροατίας. Όμως εκτός από τις αρχές της περιοχής που τάσσονται κατά του έργου από φόβο μήπως ο καταυλισμός από προσωρινός γίνει μόνιμος και η Ε.Ε διαμήνυσε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει ένα νέο κέντρο κοντά στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα.

Διαβάστε  Πόκα με το μεταναστευτικό και στοιχήματα με το μέλλον της Ευρώπης

Διαφήμιση