Η Ελλάδα θα στείλει στη Γερμανία πρόσφυγες για επανένωση οικογενειών

Η Ελλάδα θα στείλει στη Γερμανία πρόσφυγες για επανένωση οικογενειών

Τη συμφωνία για την επανένωση οικογενειών προσφύγων με την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας της Γερμανίας, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Βερολίνου από τη μία πλευρά και Αθήνας και Μαδρίτης από την άλλη.

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δέχεται την επαναπροώθηση μερικών εκατοντάδων προσφύγων, όπως είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αντιστοίχως θα προωθήσει στη Γερμανία περίπου 2500 πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική επικράτεια, ενώ κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έχει λάβει άσυλο.

«Η Γερμανία δεσμεύτηκε – και αυτό ήταν ένα αντικείμενο της συζήτησης με τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Σάντσες – να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανενώσεως σε αυτές τις δύο χώρες, στην Ελλάδα και την Ισπανία. Και όπου αυτό έχει σχέση με δευτερογενώς προστατευόμενους, αφορά βεβαίως εκείνο το πλαίσιο, το οποίο αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση, δηλαδή 1.000 άτομα κάθε μήνα»

, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας θα πρέπει ακόμη να γίνει η σχετική επεξεργασία με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Διαφήμιση

Διαφήμιση