Φρεγάτες FREMM, Mirage και C-27 επί τάπητος σήμερα και αύριο

Φρεγάτες FREMM, Mirage και C-27 επί τάπητος σήμερα και αύριο

Επί τάπητος τίθενται ζητήματα άμεσης και μακροπρόθεσμης αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της 28ης ετήσιας συνάντησης της ελληνογαλλικής επιτροπής εξοπλισμών, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται και η Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάζονται, σε διακρατικό επίπεδο, θέματα που αφορούν:

Τρέχουσες συμβάσεις με εταιρείες γαλλικών συμφερόντων.
Υποστήριξη υφιστάμενων συστημάτων γαλλικής προέλευσης.
Προοπτικές τυχόν νέων προγραμμάτων.
Διερεύνηση δυνατοτήτων εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε μελλοντικά προγράμματα.
Συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.
Ενημέρωση επί των τηρουμένων διαδικασιών προμηθειών από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Επικεφαλής της συνάντησης από ελληνικής πλευράς είναι ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, αντιναύαρχος (εα) Κυρ. Κυριακίδης και από γαλλικής ο διευθυντής κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, ταξίαρχος Hubert L’ Ebraly.

Διαφήμιση


Nωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε τονίσει πως βρίσκεται στην Ελλάδα, κλιμάκιο της γαλλικής διεύθυνσης εξοπλισμών και συνομιλεί με τη ΓΔΑΕΕ για το θέμα των FREMM.

«Έχουμε μπει πλέον σε διαδικασία συζήτησης για τις φρεγάτες FREMM, βάσει της απόφασης του ΚΥΣΕΑ του 2009. Υπεγράφη το follow on support για τα Mirage. Προχωρά εντός των επόμενων ημερών το follow on support για τα C-27. Παράλληλα έχουμε αποστείλει στην αμερικανική πλευρά, κατόπιν αιτήματός της, έναν κατάλογο από μέσα τα οποία χρειαζόμαστε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας»,

επεσήμανε.

Διαφήμιση