Συμφωνία στο προσφυγικό μέσω…. Deutsche Bank και ιταλικών ομολόγων

Συμφωνία στο προσφυγικό μέσω…. Deutsche Bank και ιταλικών ομολόγων

Θέση στο γεωπολιτικό παζλ της Ευρώπης φαίνεται να λαμβάνει η Deutsche Bank, καθώς δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας που ανοίγου παράθυρο για αγορές ιταλικών ομολόγων κάνουν τον κύκλο του κόσμου κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το μεταναστευτικό, θέμα που προκαλεί σφοδρή αντιπαράθεση της Ρώμης με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του politico Γερμανοί διπλωμάτες και αξιωματούχοι είχαν προσεγγίσει Ιταλούς ομολόγους τους προσφέροντας διμερή οικονομική στήριξη, σε αντάλλαγμα για διμερή συμφωνία στο προσφυγικό, θέμα που δεν διαψεύστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε. Όπως ανέφερε μάλιστα το δημοσίευμα η γερμανική στήριξη θα αφορούσε τον ιταλικό τραπεζικό τομέα.

Το ενδεχόμενο να αγοράσει ιταλικά κρατικά ομόλογα εξετάζει ο βραχίονας διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ δεν θα οδηγηθεί προς την πόρτα της εξόδου από την Ένωση.
΄

Διαφήμιση
Διαβάστε  ΟΟΣΑ για Ευρωζώνη: Εγγύηση καταθέσεων και απεξάρτηση τραπεζών-δημοσίου... τώρα!

Τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων ακολουθούν οι δηλώσεις του Μπιλ Τσέπολις, επικεφαλής των αγορών σταθερού εισοδήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Aφρικής στην DWS, ο οποίος δήλωσε ότι:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ιταλία δεν επιδιώκει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αναζητήσουμε λοιπόν ευκαιρίες στα ιτλαικά ομόλογα»

H ιταλική αγορά κρατικών ομολόγων είναι αυτή με τη χειρότερη επίδοση φέτος μεταξύ των αγορών της Ευρωζώνης. Όσοι έχουν επενδύσει στο 10ετές κρατικό ομόλογο της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με απώλειες 6,4%. Το spread στις αποδόσεις ιταλικών και γερμανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έχει διευρυνθεί πάνω από τις 250 μονάδες και είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν στις αρχές Απριλίου.


Αυτό ακριβώς το στοιχείο, δηλαδή η υψηλή απόδοση, αντανακλά από τη μία τις ανησυχίες για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά από την άλλη καθιστά τα ιταλικά ομόλογα ιδιαιτέρως ελκυστικά για όσους δεν φοβούνται το ρίσκο.

Διαβάστε  Νέα έντοκα με μειωμένο επιτόκιο εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ

 

Το σενάριο της tit-for-tat διπλωματίας για το προσφυγικό ενισχύεται από τις ισχυρές και άκρως αποσταθεροποιητικές πιέσεις που δέχεται η Άγκελα Μέρκελ στο εσωτερικό από τον υπουργό Εσωτερικών και ηγέτη του CSU, καθώς και από τη διακηρυγμένη βούληση του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, να δυναμιτίσει τη λειτουργία της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Στέφαν Κρόιτσκαμπ, επικεφαλής επενδύσεων της DWS, εξέφρασε την άποψη ότι τους επόμενους μήνες η Ιταλία θα έρθει αντιμέτωπη με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, με το αξιόχρεό της, ωστόσο, να παραμένει στην κατηγορία επενδυτικής διαβάθμισης και να αποφεύγει το «junk».

Italy MarketsLastPreviousHighestLowestUnit
Currency1.161.161.870.70[+]
Stock Market21317.0721557.9150108.5612362.50points[+]
Government Bond 10Y2.782.8114.201.05percent[+]
30 Year Bond Yield3.522.917.68-0.06percent[+]
6 Month Bill Yield0.200.028.65-0.48percent[+]
5 Year Note Yield1.840.707.830.00percent[+]
3 Year Note Yield1.210.017.78-0.16percent[+]
52 Week Bill Yield0.12-0.429.69-0.49percent[+]
7 Year Note Yield2.351.247.700.53percent[+]
Διαβάστε  Η Ιταλία στο μάτι των αγορών, η Ευρώπη κλυδωνίζεται

 

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.