Έρχονται τρεις ακόμη αναβαθμίσεις για την Ελλάδα

Έρχονται τρεις ακόμη αναβαθμίσεις  για την Ελλάδα

Τρεις ακόμη οίκοι αξιολόγησης, αναμένεται, σύμφωνα με τις προοπτικές που έχουν θέσει στις προηγούμενες αξιολογήσεις τους να αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία, βασιζόμενοι στη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, τοποθετώντας εν τέλει τα ελληνικά ομόλογα στο ραντάρ των επενδυτών.

Το χορό των αναβαθμίσεων άνοιξε η Standard and Poor’s δίνοντας αξιολόγηση Β+ από Β και προοπτικές “σταθερές” από “θετικές”, εκτιμώντας ότι το κεφαλαιακό μαξιλάρι και οι χαμηλές ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους διασφαλίζουν την έξοδο στις αγορές.

Διαβάστε  Σύνδεση χρέους-αποκρατικοποιήσεων ζητά η Γερμανία

Η προσδοκία και μόνο αναβάθμισης του αξιόχρεου της οικονομίας δημιουργεί θετικό κλίμα τόσο στις αγορές ομολόγων όσο και στο Χρηματιστήριο, ενώ η προοπτική επιστροφής των ελληνικών ομολόγων σε investment grade κατηγορία ενισχύει έτι περαιτέρω οποιαδήποτε side-effects.

Διαφήμιση

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι τελευταίας αποφάσεις  των οίκων και οι προοπτικές που έχουν θέσει, δημιουργώντας -πλέον- εύλογα προσδοκίες αναβάθμισης.

Διαβάστε  Ο οδικός χάρτης με τα θετικά σοκ που θα ξυπνήσουν οικονομία και επενδυτές
ΟίκοςΑξιολόγησηΠροοπτικήΗμ/νια
S&PB+stableJun 25 2018
DBRSBpositiveMay 04 2018
Moody’sB3positiveFeb 21 2018
FitchBpositiveFeb 16 2018

Για την ώρα θετικές είναι οι αντιδράσεις των αγορών στα αποτελέσματα του Eurogroup και στα μηνύματα διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προβλεψιμότητας που στέλνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση φαίνεται να επενδύει στις αναβαθμίσεις για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και ως οδηγό για την προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που αποτελούν το ζητούμενο για την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Διαβάστε  Η ΕΚ κατέθεσε τη μήνυση κατά της FF Group

Διαφήμιση