Σπονδή Τραμπ στον Κιμ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Σπονδή Τραμπ στον Κιμ: Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

Κινήσεις καλής θέλησης και επίδειξης ισχυρής πολιτικής βούλησης στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα κάνουν οι ΗΠΑ, καθώς το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την επ αόριστον αναστολή στρατιωτικών γυμνασίων από κοινού με τη Νότια Κορέα στην κορεατική χερσόνησο.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την κατάθεση αιτήματος από τις ΗΠΑ γι άμεσο πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας εντός λίγων ετών.

Σε δηλώσεις του από τη Σεούλ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η διακοπή των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων μεταξύ Ουάσιγκτον και Νότιας Κορέας αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση των παραγωγικών διαπραγματεύσεων με τους Βορειοκορεάτες, με στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της Σιγκαπούρης.

Διαβάστε  Ο Πάιατ βάζει αμερικανικό "πόδι" στην ελληνική ενεργειακή αγορά

Ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στη Σεούλ -ο οποίος ήταν επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό μέχρι τον περασμένο μήνα- επιδοκίμασε την απόφαση της αναστολής των γυμνασίων, εκτιμώντας ότι η «κατάσταση έχει ριζικά αλλάξει» μετά τη συνάντηση Τραμπ – Κιμ.

«Πρέπει να κάνουμε μια διακοπή στα γυμνάσια, στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια για να δούμε εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σοβαρός σε ό,τι αφορά το δικό του μέρος στις διαπραγματεύσεις» εξήγησε ο πρώην ναύαρχος Χάρι Χάρις, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε  Αμερικανοί στη Βόρεια Κορέα: Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη σύνοδο Κιμ-Τραμπ

Διαφήμιση