Πρόταση μομφής καταθέτει την Παρασκευή η ΝΔ

Πρόταση μομφής καταθέτει την Παρασκευή η ΝΔ

Τη διαδικασία για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το Σκοπιανό, έχει εκκινήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει το CNN.gr. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή την Παρασκευή την πρόταση δυσπιστίας, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα σήμερα.

Η κίνηση αυτή βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, παγιώνει την πόλωση με στόχο να βελτιώσει τη διείσδυση στην κοινωνία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να πολώσει το σκηνικό για να κεφαλαιοποιήσει τα δημοσκοπικά της κέρδη και να περιχαρακώσει την δεξιά πτέρυγά της, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί την πρόταση μομφής για να διαχωρίσει τη θέση της σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στη Βουλή μετά από τις εκλογές και εφόσον θα έχει αναλάβει την κυβέρνηση.

Διαφήμιση

Από την άλλη πλευρά με την πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνει να ενώσει την κυβέρνηση, καθώς η συμφωνία δεν θα έρθει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή και ως εκ τούτου πολιτικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση πρότασης μομφής, σε αυτή τη φάση, δεν θεωρείται ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, ωστόσο ενισχύει το πολιτικό ρίσκο και δεν αποκλείεται να προκαλέσει επιπλοκές στις συζητήσεις στο Eurogroup.