Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ το απόγευμα

Πρόταση μομφής καταθέτει η ΝΔ το απόγευμα

Την κατάθεση της φημολογούμενης από χθες πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να μπλοκάρει την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και τα Εθνικά θέματα. «Μου κάνει εντύπωση που ο πρωθυπουργός δεν θα υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε αρχικά από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπνιξε την Ελλάδα στους φόρους. Και τώρα ετοιμάζει ένα τέταρτο μνημόνιο σε μια κοινωνία που ήδη ασφυκτιά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι οι κυβερνώντες κάνουν πολιτική με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, λένε ψέματα.

«Η κυβέρνηση φέρθηκε με τρόπο ανήθικο, ταξικό, σε βάρος της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνηση έπνιξε την κοινωνία στους φόρους.

«Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέχρι 2 συντάξεις ετησίως. Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν €9.545, μειώνεται σε €5.680. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο ακόμα και πολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με €500 το μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επικείμενες μειώσεις συντάξεων, όπως αυτό αναμένεται να συμβεί από τον Γενάρη του 2018.

«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει Μακεδονική Εθνότητα και γλώσσα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα το κάνουμε δικό μας πρόβλημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό.

O Κανονισμός προβλέπει συζήτηση επί προτάσεως μομφής έως τρεις ημέρες, και όπως φαίνεται θα έχουμε μια «επείγουσα» κοινοβουλευτική διαδικασία σχεδόν μίας και μισής ημέρας.

Ως προς τα σημερινά διαδικαστικά: Στις 13:00 περίπου αναμένεται η ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, εάν μιλήσει σήμερα, θα το πράξει στις 14:00.

Η ψηφοφορία επί των μέτρων προγραμματίζεται για τις 15:00. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος σχεδόν μισή ώρα αργότερα. Αν εκείνη τη στιγμή κατατεθεί επισήμως η πρόταση της ΝΔ, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αρχίσει αμέσως η σχετική διαδικασία, και η κορυφαία κοινοβουλευτική μάχη δηλαδή να ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα.