Μογκερίνι: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Μογκερίνι: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Της πλήρους στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου τυγχάνει η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό όπως δήλωσε η Ύποτα εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι δηλώσεις της κας Μογκερίνι μεταδίδουν κλίμα δυσφορίας έναντι της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο πρέπει να διατρέχει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς μόνο ο Ούγγρος πρόεδρος, Βίκτορ Ορμπάν, είχε ταχθει ανοιχτά κατά της συμφωνίας υποστηρίζοντας το εθικιστικό VMRO.

«Τα πολιτικά μηνύματα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της πΓΔΜ είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας»,

δήλωσε από τις Βρυξέλλες ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Διαβάστε  Παρέμβαση Ρωσίας για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, τι βλέπει ο πρέσβης στην Αθήνα

Κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών, η κα. Μογκερίνι απάντησε ότι η ΕΕ καλωσόρισε αμέσως αυτό το «ιστορικό βήμα».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή».

Διαβάστε  Αν χάσει ο Μητσοτάκης τον έλεγχο...

Η ίδια σημείωσε ότι, όταν ανακοίνωσε τα νέα την Τετάρτη, στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι αντανακλά το γενικό αίσθημα σε όλες τις πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν τόσο από την Αθήνα, όσο και τα Σκόπια και κατέληξε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, τα μηνύματα που έλαβε την Τετάρτη, από το Στρασβούργο, είναι να συνεχιστεί το έργο ως την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας.

Διαβάστε  Κοτζιάς: Σήμερα η επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Διαφήμιση