Ο Μητσοτάκης καίει τη συμφωνία, για να δέσει το κόμμα

Ο Μητσοτάκης καίει τη συμφωνία, για να δέσει το κόμμα

Ως προσπάθεια να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες και να κερδίσει χρόνο, ερμηνεύεται η θέση που διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στη συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση του πρωθυπουργού να υπογράψει τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε “κακή”.

«Ο Αλεξης Τσίπρας δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του»

ανέφερε από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα επισημάνει στον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την συνάντηση τους στο προεδρικό Μέγαρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου η συμφωνία αυτή συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Διαφήμιση

Δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία η στάση αυτή της κυβέρνησης επισημαίνουν από την Πειραιώς και αυτή ακριβώς την συνταγματική εκτροπή θα θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να καλύψει το χώρο του διεκδικούν οι ΑΝΕΛ στα δεξιά της ΝΔ και παράλληλα να αποφύγει εκδήλωση φυγόκεντρων τάσεων.

Όσον αφορά την ουσία της συμφωνίας η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.

Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία υποστηρίζουν από την Πειραιώς. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμιά αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο τονίζουν γαλάζια στελέχη.