Ο Κοτζιάς συναντά Λαβρόφ, προετοιμάζουν σύνοδο Πούτιν-Τσίπρα

Ο Κοτζιάς συναντά Λαβρόφ, προετοιμάζουν σύνοδο Πούτιν-Τσίπρα

Συνάντηση υψηλής γεωπολιτικής αξίας θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα στις 10:30 το πρωί, ενώ θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11:30. Η συνάντηση έχει στόχο την προετοιμασία της ατζέντας για τη συνάντηση κορυφής του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Έλληνας έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου προσδιορίζοντας χρονικά την επίσκεψη στη Μόσχα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους

Στις 16:00 ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 18:30 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank».

Διαφήμιση

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία πραγματοποιείται σε συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που πραγματοποίησε σε ΗΠΑ και Βερολίνο, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος ομόλογός του.