Με απαγωγή των “8” αλά-Οτσαλάν απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Με απαγωγή των “8” αλά-Οτσαλάν απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Κόκκινο χτυπάει η εθνικιστική ρητορική και ο υπερεθνικιστικός ανταγωνισμός στην Τουρκία ενόψει εκλογών, με τον Ερντογάν να απειλεί με επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ και τον αντιπρόεδρο Μπεκίρ Μποζντάγ να επαναφέρει σενάρια απαγωγής των 8 Τούρκων “αλά Οτσαλάν”.

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, δεν θα τους αφήσουμε»

δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος, τόνισε ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της.

«Δεν πρέπει η Ελλάδα να αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της»,

ανέφερε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαφήμιση

Εκτοξεύοντας νέες απειλές για τους «οκτώ», εμφανίστηκε βέβαιος ότι «εμείς θα τους φέρουμε στη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει διαφυγή».

Έκανε επίσης λόγο για προστασία πραξικοπηματιών από την Ελλάδα, στην οποία καταλόγισε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Μποζντάγ επανέλαβε ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε επίπεδο Έλληνα Πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών.

Τόνισε, δε, ότι η πολιτική της Τουρκίας στην τρομοκρατία είναι να την ανιχνεύσει και να την καταστρέψει, ενώ επέκρινε τις ΗΠΑ για τη μη έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Τέλος, αναφερόμενος στο PKK, ο κ. Μποζντάγ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης στο βόρειο Ιράκ, ενώ εκτόξευσε «βολές» και στην Αυστρία, με αφορμή την απόφασή της για το κλείσιμο επτά τζαμιών και την απέλαση ιμάμηδων.