Ο Κοτζιάς στο Μαξίμου, επικείμενη επικοινωνία Ζάεφ-Τσίπρα

Ο Κοτζιάς στο Μαξίμου, επικείμενη επικοινωνία Ζάεφ-Τσίπρα

Ενδείξεις επιτάχυνσης των εξελίξεων στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, καθώς οι δηλώσεις από τα Σκόπια πληθαίνουν, ενώ στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετέβη εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, πυροδοτώντας φήμες.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σήμερα θα υπάρξει η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ηγετών Ελλάδας και πΓΔΜ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδουν στη σημερινή ημέρα και τα μέσα ενημέρωσης στην πΓΔΜ με το πρακτορείο Makfax να αναφέρει ότι σήμερα θα γίνει η επικοινωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Διαφήμιση

«Οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα»

αναφέρει το Makfax επικαλούμενο ανώτατες διπλωματικές πηγές και προσθέτει:

«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, με πολλούς να εκτιμούν ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να της παρουσιάσει μία λύση για το Σκοπιανό.