Ιταλία και Μάλτα έκλεισαν τα λιμάνια σε 629 μετανάστες

Ιταλία και Μάλτα έκλεισαν τα λιμάνια σε 629 μετανάστες

Εγκλωβισμένοι στο πλοίο Aquarius της γερμανικής ΜΚΟ “SOS Méditerranée” βρίσκονται 629 διασωθέντες μετανάστες καθώς η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υλοποιεί τη δέσμευσή της για σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα, κλείνοντας τα λιμάνια, στάση που από καιρό τηρεί η Μάλτα.

Η απόφαση της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας αποτελεί ηχηρό μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, προς τις Βρυξέλλες και τις γειτονικές ευρωπαϊκές
χώρες.

Η Μάλτα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι η γερμανική ΜΚΟ “SOS Méditerranée” περισυνέλεξε τους πρόσφυγες σε Λιβυκά ύδατα που καθιστά το ζήτημα ιταλικά, απορρίπτοντας το αίτημα του πλοίου.

Διαφήμιση

Η Λέγκα του Βορρά εξελέγη με κεντρικό σύνθημα τη λήψη σκληρών αντιμεταναστευτικών μέτρων, υπόσχεση που έχει διαμηνύσει ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας, ξεκινώντας από την αναθεώρηση των κονδυλίων που δαπανώνται για τη διαμονή και σίτιση των μεταναστών.

Ο Σαλβίνι εγκάλεσε τη Μάλτα για τη μη-αποδοχή μεταναστών, τη Γαλλία για την πολιτική εξαναγκαστικού επαναπατρισμού στη Γαλλία και την Ισπανία για την προάσπιση των συνόρων με τις ένοπλες δυνάμεις.