Ιταλία: Η Δεξιά επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, Πέντε Αστέρια και Αριστερά χάνουν

Ιταλία: Η Δεξιά επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, Πέντε Αστέρια και Αριστερά χάνουν

Τα δεξιά σχήματα βγαίνουν ενισχυμένα στις ιταλικές αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση και η στάση της ΕΕ ενισχύουν τον ευρωσκεπτικισμό και τις λαϊκιστικές δυνάμεις.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει μέρος της δυναμικής που είχε αποκτήσει στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος «υποφέρει» σε πολλά παραδοσιακά προπύργιά της.

Σε ό,τι αφορά τον πλούσιο ιταλικό βορρά, στο Τρεβίζο η κεντροδεξιά ξεπερνά το 50%, ενώ στην Βιτσέντσα η Λέγκα μπορεί να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο.

Διαβάστε  Ιταλία: Habemus πρωθυπουργός! Η κυβέρνηση ανησυχεί την Ευρώπη

Στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας Τέρνι σε δυο εβδομάδες θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος της Λέγκα και της κεντροδεξιάς, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα, που κυβέρνησε επί σειρά ετών, είναι εκτός παιχνιδιού. Η κεντροαριστερά κατάφερε, πάντως, να εκλέξει δήμαρχο στην βόρεια πόλη της Μπρέσια και θα πάει στον δεύτερο γύρο στην Ανκόνα.

Διαβάστε  Ορκίστηκε η κυβέρνηση Κόντε στην Ιταλία

Στην Πίζα και στην Σιένα (πόλεις με αριστερή παράδοση) θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, στον οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Τα Πέντε Αστέρια εκλέγουν δήμαρχο στο μικρό νησί Παντελερία (νότια της Σικελίας) και στέλνουν υποψήφιό τους στον δεύτερο γύρο στην πόλη Ίμολα, κοντά στην Μπολόνια.

Διαβάστε  Σταθεροποιείται η Ιταλία: Πρωθυπουργός ο Κοταρέλι, εκλογές το Φθινόπωρο

Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 62%, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ανερχόταν σε 67%.

Διαφήμιση