Ανάσα στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου μετά τις δηλώσεις Τρία

Ανάσα στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου μετά τις δηλώσεις Τρία

Ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για τον ευρωπαϊκό από το μέτωπο των αγορών ομολόγων, καθώς οι αγορές δείχνουν να αποδέχονται τις διαβεβαιώσεις του Ιταλού υπουργού Οικονομικών για παραμονή στο ευρώ και τήρηση των δημοσιονομικών στόχων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας «είναι δεσμευμένη στην παραμονή στην Ευρωζώνη», ενώ θα προωθήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές πολιτικές, που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα βελτιώσουν την εικόνα των δημοσιονομικών.

Χάρη στις επισημάνσεις αυτές, η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων κάνει σήμερα «βουτιά» πενήντα μονάδων βάσης στο 1,16%, ενώ του δεκαετούς υποχωρεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,86%. Το θετικό κλίμα ευνοεί και τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κατά 22 μονάδες στο 4,37%. Σημείωνεται ότι η αποδόση του ελληνικού 10ετούς εξακολουθεί να είναι περίπου 45 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με πριν από ένα μήνα, ενώ του ιταλικού έχει αυξηθεί 101 μονάδες στο ίδιο διάστημα.


Πτώση εννέα μονάδων βάσης, στο 1,94%, καταγράφει την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου, ενώ και του ισπανικού υποχωρεί κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 1,41%.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία θα δοκιμάσουν τις διαθέσεις των αγορών την Τετάρτη με εκδόσεις χρέους. Ο ΟΔΔΗΧ θα προβεί στην έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας.

Διαφήμιση