Ο Ζάεφ κρατάει ζωντανό το ονοματολογικό με… ανακοινώσεις

Ο Ζάεφ κρατάει ζωντανό το ονοματολογικό με… ανακοινώσεις

Να κρατήσει την προοπτική επίτευξης συμφωνίας για το ονοματολογικό ζωντανή, τον διεθνή παράγοντα ενεργό επιχειρεί η κυβέρνηση της πΓΔΜ, εκδίδοντας νέα ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει τα όσα είχε ανακοινώσει του υπουργείο Εξωτερικών προ δύο ημερών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη.

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ, με τις ανακοινώσεις, στέλνει μηνύματα -κυρίως στο διεθνή παράγοντα- να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, ζητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, παρεμβάσεις ώστε να καταστεί η λύση “βιώσιμη”.

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αναφέρει πως παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.

Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, λέει η κυβέρνηση της πΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα»

αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ .