Η Ιταλία πήρε το μάθημά της, δεσμεύεται για τους δημοσιονομικούς στόχους

Η Ιταλία πήρε το μάθημά της, δεσμεύεται για τους δημοσιονομικούς στόχους

Πρωτοβουλία για να καθησυχάσει τις αγορές ανέλαβε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας διαβεβαιώνοντας για την αταλάντευτη δέσμευση της κυβέρνησης προς το ευρώ και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων, εν αντιθέσει με προγενέστερες εξαγγελίες που είχαν προκαλέσει αναταραχή.

Στην πρώτη συνέντευξή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζιοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι ο ίδιος, έχει στόχο να επιτύχει τους στόχους δανεισμού για το 2018 και το 2019, συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις για το ιταλικό χρέος, μπορούν να τηρηθούν.

«Ο στόχος μας είναι ν’ αυξήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, αλλά δεν σχεδιάζουμε να επαναφέρουμε την ανάπτυξη μέσω των ελλειμματικών δαπανών»,

δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι θα παρουσιάσει τις νέες οικονομικές προβλέψεις, αλλά και τους κυβερνητικούς στόχους τον Σεπτέμβριο.

«Οι στόχοι αυτοί θα είναι πλήρως συμβατοί με την συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση της αναλογίας μεταξύ χρέους/ΑΕΠ)»,

τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι ξανά οι προσφυγικές ροές από την Αφρική προς Ισπανία-Ιταλία

Οι δηλώσεις έρχονται αφού η ΕΚΤ διέκοψε τις αγορές ιταλικών ομολόγων τον Μάιο, καθώς ο υπό διαμόρφωση τοτε συνασπισμός Λέγκας του Βορρά-Πέντε Αστέρων είχε λάβει σαφώς ευρωσκεπτικιστική θέση και προωθούσε αντίστοιχης ιδεολογίας υπουργό Οικονομικών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

Με τις νέες δηλώσεις, ο Τρία, επιχειρεί να αλλάξει την αίσθηση αυτή, να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας και να ανακτήσει την αξιοπιστία προς τις αγορές και την ΕΚΤ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Διαφήμιση