Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Μητσοτάκης και Παπαλεξόπουλος στο roaster

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Μητσοτάκης και Παπαλεξόπουλος στο roaster

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι οι δύο Έλληνες που θα είναι μεταξύ των 131 συμμετεχόντων, φέτος στη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Φέτος η 66η ετήσια Σύνοδος διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν 131 προσωπικότητες του αναπτυγμένου κόσμου, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Αντικείμενο των φετινών εργασιών, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιουνίου, αποτελούν μεταξύ άλλων:

Διαφήμιση

Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
Η πρόκληση της ανισότητας
Το μέλλον της εργασίας
Η τεχνητή νοημοσύνη
Οι ΗΠΑ στα μέσα της προεδρικής θητείας
Το ελεύθερο εμπόριο
Η αμερικανική παγκόσμια ηγεσία
Η Ρωσία
Οι κβαντικοί υπολογισμοί
Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν
Ο κόσμος της «μετα-αλήθειας»
Το «παρών» δίνουν δισεκατομμυριούχοι, επικεφαλής τραπεζών, τέσσερις πρωθυπουργοί, δύο αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, ο πρόεδρος της Airbus, καθηγητές Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων σε φημισμένα πανεπιστήμια και ο 95χρονος Χένρι Κίσινγκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη συνάντηση της λέσχης οργανώθηκε το 1954 στο ξενοδοχείο De Bilderberg, στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας. Ιδρυτής ήταν ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ, ο παππούς του σημερινού βασιλιά της Ολλανδίας, Βίλεμ-Αλεξάντερ.

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.