Η Μέρκελ συναντά τους Big 5, στην ατζέντα και το ελληνικό χρέος

Η Μέρκελ συναντά τους Big 5, στην ατζέντα και το ελληνικό χρέος

Διαβουλεύσεις υψηλού επιπέδου με ευρεία ατζέντα θεμάτων, που περιλαμβάνει και το ελληνικό χρέος, θα έχει τη Δευτέρα το απόγευμα στο Βερολίνο η Άγκελα Μέρκελ, επαφές στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι συγκλίσεις των τεχνικών κλιμακίων.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών -του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας-.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Μαρτίνα Φιτς, στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, Ακινγούμι Αντεζίνα, ενώ στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκονται επίκαιρα θέματα της διεθνούς οικονομικής πολιτικής.

Διαφήμιση

Προηγουμένως, η Μέρκελ θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, και την πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες επαφές θα πραγματοποιηθούν κατόπιν της διήμερης συνόδου των G7 στον Καναδά, οι οποίες ξεκινούν σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνονται το Σάββατο.