Ο Ερντογάν κάνει σάκο του μποξ την Ελλάδα

Ο Ερντογάν κάνει σάκο του μποξ την Ελλάδα

Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την 10ετή οικονομική κρίση επιχείρησε να εργαλειοποιήσει ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να απαξιώσει τους οίκους αξιολόγησης και να αντικρούσει τους ισχυρισμούς για κλυδωνισμούς στην τουρκική οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεσης κατά των οίκων αξιολόγησης, χρησιμοποιώντας και πάλι την Ελλάδα ως «παράδειγμα» χρεοκοπημένης χώρας που «κακώς» αναβαθμίζεται.

«Οι γείτονές μας έχουν χρεοκοπήσει, έχουν τελειώσει και αυτοί (οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης) την έχουν αναβαθμίσει τέσσερις φορές.

«Αυτοί έχουν βουλιάξει, κατέρρευσαν, μπορείτε να τους σώζετε αναβαθμίζοντας την αξιολόγησή του; Κοιτάξτε τους δρόμους τους και δείτε πόσο άθλιοι είναι» ,

ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Διαβάστε  Φοβάστε; Καλά κάνετε! Έρχεται διπλό "triple witching" τον Ιούνιο σε αγορές και γεωπολιτική

Με τον τρόπο αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να παίξει ταυτόχρονα το χαρτί του τουρκικού υπερθνικισμού και της αντιπαράθεσης με τους διεθνείς οίκους, πολιτική που στόχο έχει να ενισχύσει την πόλωση ενόψει των εκλογών.

Για τον Τούρκο πρόεδρο το στοίχημα δεν είναι η επανεκλογή του αλλά η επικράτησή του από τον πρώτο γύρο, ώστε να μην αναδειχθεί ισχυρή αντιπολίτευσης και να μην τροφοδοτηθεί πόλος αντισυσπείρωσης.

Διαβάστε  Κουβέλης κατά Ερντογάν: Η τουρκική Δικαιοσύνη χειραγωγείται

Διαφήμιση