Νέο Washington Group για το ελληνικό χρέος

Νέο Washington Group για το ελληνικό χρέος

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς μετά τη συνεδρίαση του Washington Group, η οποία φάνηκε ατελέσφορη, προγραμματίστηκε άμεσα νέα σύνοδος για το ελληνικό χρέος, αυτή τη φορά με ακόμη πιο διευρυμένη σύνθεση, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή βούληση για την εξεύρεση λύσης.

Επίσης η νέα σύνοδος αποδεικνύει ότι στο Washington Group που προηγήθηκε υπήρξε πρόοδος, δημιουργώντας έδαφος για νέα συνάντηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές στα media.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group στο Παρίσι. Σε αυτό θα βρεθούν επί τάπητος τα μέτρα για το χρέος, η πορεία των προαπαιτούμενων, αλλά και η δόση του 1 δισ. ευρώ της τρίτης αξιολόγησης που δεν έχει εξασφαλιστεί γιατί η κυβέρνηση δεν έχει στείλει επαρκή στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαφήμιση

Η συνάντηση έχει στόχο την προετοιμασία του Εurogroup της 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Eυρωπαίοι και κυβέρνηση δίνουν αγώνα δρόμου για να καταλήξουν σε μία συμφωνία- πακέτο. Στο πλαίσιο αυτό έως τις 15 Ιουνίου θα έχει γίνει νόμος πολυνομσχέδιο- σκούπα με όλα τα προαπαιτούμενα.