Το Facebook δίνει προσωπικά δεδομένα χρηστών ακόμα κι όταν δεν θέλουν

Το Facebook δίνει προσωπικά δεδομένα χρηστών ακόμα κι όταν δεν θέλουν

Ανοιχτές πίσω πόρτες του Facebook και σκιώδεις συμφωνίες που επιτρέπουν στο Facebook να παραχωρεί πρόσβαση σε μεγάλα αρχεία δεδομένων χρηστών (big data και metadata) εντόπισε έρευνα των New York Times, η οποία αναφέρει ότι το σκάνδαλο Cambridge Analytica-Τραμπ αποτέλεσε το έναυσμα για τη διαδικασία διακοπής κάποιων από αυτές.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, το πρόβλημα για το Facebook ξεκινάει από το σημείο που ενώ οι χρήστες τροποποιούν τις προτιμήσεις ιδιωτικότητάς τους, ζητώντας να μην μοιράζονται στοιχεία τους, κάποιες συμβεβλημένες με το FB εταιρίες συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες.

Το Facebook προσπαθώντας να καλυφθεί νομικά έναντι μαζικών αγωγών χαρακτήρισε τις συνεργασίες αυτές “συνεταιρισμούς” έτσι ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη βάση για την αντιμετώπιση της μη-παροχής συναίνεσης.

Διαβάστε  Hackers έκλεψαν πιστωτικές κάρτες και προσωπικά δεδομένα από τη Dixons

Η υπόθεση μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον έχουν διαμοιραστεί δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών μετά την ενεργοποίηση της GDPR.

Λόγω των συνθηκών και της συγκυρίας η Κομισιόν είναι πολύ πιθανό να ανοίξει έρευνα, γεγονός που ανεβάζει τον κίνδυνο για ενδεχόμενα διοικητικά πρόστιμα ακόμα και πρόσθετες απαιτήσεις συμμόρφωσης, οι οποίες θα στερήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα αποδυναμώσουν συγκεκριμένες λειτουργικές δραστηριότητες.

Διαβάστε  Το Facebook αποκάλυψε δεδομένα 14 εκατ. χρηστών κατά λάθος

Διαφήμιση