Εισαγγελέας ερευνά την πτώση της μετοχής και τον ισολογισμό της Folli Follie

Εισαγγελέας ερευνά την πτώση της μετοχής και τον ισολογισμό της Folli Follie

Εισαγγελέας παρεμβαίνει για τη διερεύνηση ενδεχόμενης χειραγώγησης μετοχών στην υπόθεση της Folli Follie καθώς και την περίπτωση οικονομικών ατασθαλιών.

Μετά τη μήνυση-έγκληση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που κατατέθηκε χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ηλίας Ζαγοραίος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών καθώς κι αν υπήρξαν οικονομικές ατασθαλίες που οδήγησαν σε ιλιγγιώδεις απώλειες τις μετοχές της.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπ. Παππάς.

Διαβάστε  "Πόλεμος" στον ΟΠΕΚ: Ποιοί θέλουν φθηνότερο και ποιοί ακριβότερο πετρέλαιο

Ωστόσο, η ανάθεση τέτοιας έκτασης, επιπέδου και βαθμού δυσκολίας έρευνας σε εισαγγελέα πρωτοδικών τη στιγμή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαθέτει τη δικαιοδοσία και τα εργαλεία να διεξάγει το στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας αυτόνομα, περιπλέκει ακόμε περισσότερο την κατάσταση.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί η απουσία της Οικονομικής Αστυνομίας από την έρευνα του θέματος, καθώς διαθέτει την υποδομή και την τεχνογνωσία για τη διενέργεια άμεσης και σε βάθος έρευνας.

Διαβάστε  Οι αγορές δεν θέλουν κυβέρνηση στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή, η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής μετά από την πτώση 70% της μετοχής της FF Group οδηγεί σε de facto κατοχύρωση και εκκαθάριση κερδών για τους short παίχτες, όσους δηλαδή επένδυσαν την πτώση της μετοχής, με πρώτο το QCM Fund.

Διαφήμιση