Ο Καμμένος μιλάει για επέκταση χωρικών υδάτων και γεωτρήσεις αερίου και πετρελαίου

Ο Καμμένος μιλάει για επέκταση χωρικών υδάτων και γεωτρήσεις αερίου και πετρελαίου

Εμπρηστικές δηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν νέο κύμα αντιδράσεων από την Τουρκία, πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για επέκταση των χωρικών υδάτων και για επέκταση της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που η Τουρκία μπαίνει στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές, πιέζεται αφόρητα από τις αγορές και ο Ταγίπ Ερντογάν βάλλεται από τη Δύση, ενώ ο εθνικιστικός ανταγωνισμός είναι πάντα στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.

Χαμηλότερους τόνους κράτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος επέμεινε στην πεπατημένη, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα πόλο σταθερότητας.

Ωστόσο, οι θέσεις του υπουργού Άμυνας, διατυπώνονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο τόσο για ΄την Τουρκία, όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει υπέρμετρα αντίποινα.

«Η Ελλάδα σύντομα με την αναγνώριση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται τον υποθαλάσσιο πλούτο της, και θα παράγει φυσικό αέριο και ίσως αργότερα πετρέλαιο. Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα “επεκταθούν” τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

δήλωσε ο Πάνος Καμμένος από τα Ψαρά, που έχει οριστεί ως κεντρική νήσος των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό, και όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε  Ο Καμμένος επαναφέρει ζήτημα 180 βουλευτών για το Σκοπιανό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία τόνισε πως με αυτή την εκδήλωση από τα Ψαρά στέλνεται το μήνυμα πως όσο το έθνος μας είναι ενωμένο τότε θα είναι ανίκητο. «Σήμερα και μόνο η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν ως κορυφαία αυτή την εκδήλωση στη σειρά των εκδηλώσεων “Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος”, του δημάρχου των Ψαρών που εκπροσωπεί τους Ψαριανούς και τις Ψαριανές απογόνους των ηρώων πυρπολητών των Ψαρών, του δημάρχου της Ύδρας εκπροσώπου των Υδραίων πυρπολητών ναυάρχων και ναυμάχων, του εκπροσώπου των Σπετσών και βεβαίως των Σπετσιωτών της Μπουμπουλίνας και όλων εκείνων που συνευρέθησαν για την απελευθέρωση του έθνους, δίνει από εδώ από την “μαύρη ράχη” των Ψαρών το μήνυμα της ενότητας του έθνους και το μήνυμα ότι όσο είμαστε ενωμένοι τόσο θα είμαστε ανίκητοι» σημείωσε σχετικά ο ΥΕΘΑ.

Διαβάστε  Μήνυμα Παυλόπουλου για ΑΟΖ στον Ερντογάν μέσω... Αιγύπτου

Επιπλέον τόνισε πως σήμερα αποδίδονται τιμές στον Κανάρη, τον Μιαούλη και την Μπουμπουλίνα, αλλά παράλληλα αποδίδονται τιμές και σε αυτούς τους ανώνυμους πολεμιστές του Έθνους που όχι απλώς δεν τιμήθηκαν αλλά αδικήθηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν.

«Η ιστορία, η θρησκεία, τα σύμβολα, οι αξίες μας ως έθνος ενδυναμώνουν την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και θέλω να σας πω ότι ξαναβρίσκουμε τον δρόμο μας, ανυψώνουμε πάλι την χώρα μας, η Ελλάδα ξαναγυρνά. Ξαναγυρνά δυνατή και ισχυρή. Ο ευλογημένος αυτός τόπος μπορεί και πρέπει να ευημερήσει, το οφείλει στην ιστορία του και στην παρακαταθήκη των ηρώων που τιμούμε σήμερα αλλά και όλων των γνωστών και αγνώστων ηρώων της πατρίδας»

κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Υπό την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη (ΠΝ), και τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Ναυάρχων Κωνσταντίνου Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και της Υποναυάρχου Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Για το λόγο αυτό τα λείψανα των ηρωικών αυτών πολεμιστών της ελληνικής επανάστασης μεταφέρθηκαν στα Ψαρά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε  Ο Καμμένος προλειαίνει το έδαφος για αποχή από την ψήφιση του Σκοπιανού

Με τη σειρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράμμισε πως μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ισχυροποιείται ο δεσμός της ελληνικής κοινωνίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπρόσθετα ο ΑΓΕΕΘΑ τόνισε πως μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή γεωπολιτικής αστάθειας η χώρα αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, ενώ υπογράμμισε πως μέσω της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και άλλες χώρες, δημιουργεί νέα δεδομένα στην άσκηση της στρατιωτικής διπλωματίας.

Διαφήμιση