Μηνύματα Βενιάμη στην ΕΕ για τη Ναυτιλία από τα Ποσειδώνια

Μηνύματα Βενιάμη στην ΕΕ για τη Ναυτιλία από τα Ποσειδώνια

Μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος στη Ναυτιλία και την υποστήριξη του εφοπλιστικού κεφαλαίου έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, από το βήμα των Ποεσιδωνίων 2018.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιάμης επισήμανε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ απένειμε τα εύσημα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα για την αναγνώριση του εθνικού και υπερκομματικού χαρακτήρα της.

«Για άλλη μια φορά τα Ποσειδώνια φέρνουν στο διεθνές προσκήνιο τον αναντικατάστατο ρόλο και την πολυδιάστατη σημασία της ναυτιλίας για την ευημερία των λαών του πλανήτη μας, καθώς και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι αποτελεί το θεμέλιο για την ανάπτυξη της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας»,

δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

Διαβάστε  Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών κάνει lobbying στην Ουάσιγκτον

Μιλώντας στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», ο κ. Βενιάμης πρόσθεσε ότι η πρωτοκαθεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς χωρίς ανταγωνιστικές συνθήκες λειτουργίας, η ναυτιλία ως διεθνής δραστηριότητα, ούτε επιβιώνει, ούτε εξελίσσεται.

«Όπως κάθε ναυτιλιακό κράτος, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλείται να διατηρήσει τη ναυτιλία της ανταγωνιστική και άρα βιώσιμη, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού με μέτρα υποστήριξης της διεθνούς φυσιογνωμίας της, προκειμένου να καρπώνεται τα συνολικότερα οφέλη από τον επιχειρηματικό αυτό παραγωγικό πυλώνα»

τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

«Θα ήθελα, επίσης, παρουσία των ξένων προσκεκλημένων μας, να δηλώσω ότι θεωρώ απόδειξη πολιτικής ωριμότητας του έθνους μας αλλά και της ελληνικής Πολιτείας, το γεγονός ότι με σύμπνοια και υπευθυνότητα έχουν αναγνωρίσει τον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας των Ελλήνων ως εθνικό κεφάλαιο μεγάλης εμβέλειας με οικονομικά και στρατηγικά οφέλη για τον τόπο καθώς και την ειλικρινή επιθυμία των Ελλήνων πλοιοκτητών να διατηρήσουν τους στενούς τους δεσμούς με την πατρίδα και να συνδράμουν στην αναζωπύρωση της ναυτοσύνης του λαού μας»

επεσήμανε ο κ. Βενιάμης.

Διαβάστε  Το ΕΛΚΕΘΕ στα Ποσειδώνια 2018 δίνει το στίγμα της «Γαλάζιας Ανάπτυξης»

Διαφήμιση