Ειδική πλατφόρμα info-sharing κατά του hacking έστησε η ιαπωνική αστυνομία

Ειδική πλατφόρμα info-sharing κατά του hacking έστησε η ιαπωνική αστυνομία

Ισχυρή δυναμική στις επιθέσεις phishing μέσω email καταγράφουν οι ιαπωνικές αρχές, ένδειξη του διαρκώς εντεινόμενου κινδύνου και ανάγκης ηλεκτρονικής προστασίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία (NPA) στην Ιαπωνία, ο αριθμός των επιθέσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing συνέχισε να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας σε πάνω από 6.000 επιβεβαιωμένες επιθέσεις το 2017.

Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία οι “Anonymous” ανέλαβαν την ευθύνη για 65 μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά οργανισμών στην Ιαπωνία. Στις προσπάθειές της για εξουδετέρωση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η ιαπωνική αστυνομία θέσπισε ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει περίπου 8.000 οργανισμούς και επιχειρήσεις με τεχνολογίες αιχμής σε όλη τη χώρα για να μοιράζονται πληροφορίες για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Διαφήμιση

Ειδικά για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 σχεδιάστηκαν διάφορα αντίμετρα, όπως η προώθηση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η διεθνής συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και κοινές ασκήσεις ανταπόκρισης με οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων