Προσφυγικό: Ο Σαλβίνι προανήγγειλε περισσότερες απελάσεις από την Ιταλία

Προσφυγικό: Ο Σαλβίνι προανήγγειλε περισσότερες απελάσεις από την Ιταλία

Στο μεταναστευτικό θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο crash test της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες, καθώς ο νέος υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Μτέο Σαλβίνι, με νέες δηλώσεις του επιχείρησε να περάσει τη σκλήρυνση της γραμμής στο προσφυγικό ως “κοινή λογική”.

Στην Ευρώπη η ανησυχία για την εμφάνιση ενός ακόμη Ορμπάν, στο Νότο, κορυφώνεται, με την Κομισιόν να αναζητά γραμμή άμυνας, ενώ ταυτόχρονα θέλει να αποφύγει σύγκρουση χωρών του πυρήνα, τη στιγμή που επι τάπητος τίθεται νέα δομή της Ευρωζώνης.

«Στο μεταναστευτικό δεν θα επιλέξουμε τη σκληρή γραμμή, αλλά εκείνη της κοινής λογικής»

δήλωσε σήμερα, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Σικελία.

Διαφήμιση

Σημειώνεται ότι, κατά το προηγούμενο διάστημα, ο ίδιος είχε αναπτύξει μια ιδιαιτέρως επιθετική ρητορική εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, κάνοντας λόγο για μαζικές απελάσεις και αυστηρά μέτρα.

Ωστόσο, κατά τις πρώτες του δηλώσεις ως υπουργός Εσωτερικών, φαίνεται πως τελικώς θα υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση απέναντι στο ζήτημα, αν και πολλά ευρωπαϊκά media ερμηνεύουν τις δηλώσεις του ως προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα και όχι ουσιαστική αλλαγή στάσης.

Μάλιστα, η σημερινή του τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το νέο ναυάγιο, στα ανοιχτά της Τυνησίας, όπου μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί τα πτώματα 35 ατόμων.

«Υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να σωθούν οι ζωές αυτές: Να επιβιβάζονται λιγότεροι άνθρωποι στα πλοιάρια και να γίνονται περισσότεροι επαναπατρισμοί»

σχολίασε, επί του θέματος, ο Σαλβίνι.

Βέβαια, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη δημιουργίας νέων κέντρων φιλοξενίας, καθώς όπως διαμήνυσε, «δεν θα μείνει απαθής να παρακολουθεί τον πολλαπλασιασμό των αποβιβάσεων», ενώ συνεχίζοντας έκανε λόγο για περισσότερα κέντρα απελάσεων.