Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

Οι Αμερικάνοι πιέζουν τη Deutsche Bank, ο ρόλος των Κινέζων ενισχύεται

Το ρίσκο της αναβάθμισης του ρόλου των Κινέζων, που μέσω της HNA είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι, δημιουργούν οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, σύμφωνα με τις οποίες η Fed φαίνεται να θέτει τη γερμανική τράπεζα στη λίστα προβλημάτων της, ενώ η S&P υποβίβασε το αξιόχρεό της.

Μέσα σε αυτή την καταιγίδα ο βασικός μέτοχος της Deutsche Bank, η κινεζική HNA, εμφανίζεται μέσω διαρροών σε αμερικανικά δίκτυα, καθησυχαστική για την κατάσταση που διαμορφώνεται, καθώς ο νέος CEO της τράπεζας εφαρμόζει σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στέλεχος της κινεζικής HNA, του μεγαλύτερου μετόχου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, εμφανίστηκε καθησυχαστικό για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι η κινεζική εταιρία στηρίζει πλήρως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Κρίστιαν Σέβινγκ, το οποίο περιορίζει αισθητά την έκθεση στην αμερικανική αγορά και εστιάζει στην Ευρώπη και στους εταιρικούς πελάτες.

Διαβάστε  Ο Πάιατ βάζει αμερικανικό "πόδι" στην ελληνική ενεργειακή αγορά

Παράλληλα πηγές της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters, έδιναν επίσης ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική της γερμανικής τράπεζας.

Νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank είχε ξεκαθαρίσει ότι η οικονομική ισχύς της τράπεζας είναι «πέραν πάσης αμφιβολίας», παρά τη ροή των αρνητικών ειδήσεων.

Διαφήμιση