ΟΔΔΗΧ: Μίνι-τεστ με έκδοση εντόκων 625 εκατ. την Τετάρτη

ΟΔΔΗΧ: Μίνι-τεστ με έκδοση εντόκων 625 εκατ. την Τετάρτη

Στις αγορές με έκδοση εντόκων γραμματίων βγαίνει η Ελλάδα, κίνηση που αν και είναι προγραμματισμένη, συνηθισμένη και δεν αφορά ομόλογο, εν τούτοις αναμένεται να δώσει μια πρώτη αίσθηση της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά τη σταθεροποίηση της Ιταλίας και τη “βελούδινη” αλλαγή κυβέρνησης στην Ισπανία.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων με στόχο την άντληση 625 εκατ. ευρώ, την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) της συναλλαγής θα εί­ναι η Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 (Τ+2).

Όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό, η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ.. Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και έως τις 12.00 μ.μ.

Διαβάστε  Έρχεται νέα χαλάρωση capital controls, καθυστερεί η έξοδος στις αγορές

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Δεν δίνεται προμήθεια.

Διαφήμιση