Ιταλία: Μαχαίρι στα κονδύλια για τους πρόσφυγες θέλει να βάλει ο Σαλβίνι

Ιταλία: Μαχαίρι στα κονδύλια για τους πρόσφυγες θέλει να βάλει ο Σαλβίνι

Με ρητορική στα πρότυπα που έχει εισάγει ο Ντόναλντ Τραμπ, στέλνει τα πρώτα μηνύματα στις Βρυξέλλες και τις χώρες του διευθυντηρίου, ο ακροδεξιός γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος κομματος της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων μπορεί να έκανε στρατηγική υποχώρηση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, αποδεχόμενο το veto του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στη μεταναστευτική πολιτική, όπου ο Σαλβίνι κάνει ανοιχτά λόγο για μείωση των κονδυλίων και πολιτική αλά-Τράμπ.

Ο Σαλβίνι ζητά ήδη την περικοπή πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ από τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για το μεναστευτικό στην Ιταλία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εσωτερικών.

Διαβάστε  Φόβοι τρομοκρατικής επίθεσης στο Βατικανό

Ο γραμματέας της Λέγκα, ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει μέρος, σήμερα το απόγευμα, στην ορκωμοσία της κυβέρνησης με πρωθυπουργό των καθηγητή Τζουζέπε Κόντε, τόνισε πως θα ήθελε να περικόψει το ποσό των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκριθεί για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών. «Είναι ένα ποσό το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό», σημείωσε.

Διαβάστε  Ελπίδες αποφυγής νέων εκλογών στην Ιταλία

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «οι πόρτες της Ιταλίας θα είναι ανοικτές για τους καλούς ανθρώπους, αλλά θα δοθεί εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε όσους έρχονται στην Ιταλία για να δημιουργήσουν προβλήματα και πιστεύουν ότι θα κάποιος θα τους συντηρήσει για όλη τους την ζωή».

«Πρέπει να πάνε σπίτι τους, θα είναι μια από τις προτεραιότητές μας», κατέληξε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Διαβάστε  Σύγκρουση Αβραμόπουλου-Σαλβίνι για το μεταναστευτικό, πριν τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Διαφήμιση