Επιστρέφει ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ, πυροτέχνημα η ανάκληση

Επιστρέφει ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ, πυροτέχνημα η ανάκληση

Πυροτέχνημα αποδεικνύεται η ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στις ΗΠΑ, στην οποία είχε προβεί η Άγκυρα, σε απάντηση για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, που αποτέλεσαν αποτέλεσμα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρέσβης, Σερντάρ Κιλίτς, ανακλήθηκε στην Άγκυρα εν μέσω μιας διαμάχης με το Ισραήλ και την Ουάσινγκτον σχετικά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα της Γάζας νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Τουρκία, που είναι ένας από τους πιο έντονους επικριτές της αντίδρασης του Ισραήλ στις διαδηλώσεις στη Γάζα και της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ, ανακάλεσε επίσης τον πρεσβευτή της από το Τελ Αβίβ και κάλεσε μια έκτακτη σύνοδο των ισλαμικών κρατών.

Διαφήμιση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον στις 4 Ιουνίου, δήλωσε χθες πως ο Κιλίτς θα επιστρέψει για να κάνει τις ετοιμασίες για την επίσκεψη.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον οποίο θα συζητήσουν έναν οδικό χάρτη για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας, από την οποία η Τουρκία θέλει να εκδιωχθεί η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.