Η Κεφαλαιαγορά χρησιμοποιεί τον εισαγγελέα για να πιέσει την Folli Follie

Η Κεφαλαιαγορά χρησιμοποιεί τον εισαγγελέα για να πιέσει την Folli Follie

Την απόφαση να πετάξει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη έλαβε τελικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι το έπραξε με στόχο την αύξηση της πίεσης στη διοίκηση της εταιρίας για την παροχή στοιχείων και ενημέρωσης, καθώς παρά τις εκκλήσεις δεν έχει δώσει επαρκή στοιχεία που να απαντούν στα ερωτηματικά που εγείρονται από τους μετόχους, τα funds και τις τράπεζες.

Όπως ανακοινώθηκε, μια ημέρα μετά την πτώση του server, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να καταθέσει έγκληση-μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έγκλιση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, εφόσον η διοίκηση της FF Group ανταποκριθεί στο αίτημα της ΕΚ και παράσχει επαρκή στοιχεία.

Διαφήμιση

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλοντας να δείξει ότι δεν ολιγωρεί αλλά κλιμακώνει την πίεση, μεταφέρει με αυτό τον τρόπο την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, η οποία χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης, για την παροχή στοιχείων, ενέργειες που μπορούσε, βάσει της MiFid, να αναλάβει απευθείας η ΕΚ με εκτελεστικές διαταγές.

Όπως μεταδίδει το Euro2day.gr σττην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να μεταβεί άμεσα, ίσως αυτές τις ώρες, ο αντιπρόεδρος και CEO της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος μετά από αρκετές ημέρες απουσίας στο εξωτερικό φέρεται να έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η FF Group έχει προσλάβει την EY για τον επανέλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων, οι τράπεζες θορυβημένες από την ανακοίνωση-καταγγελία της QCM, το αίτημα της Fosun για περισσότερα στοιχεία και τη μεγάλη πτώση της μετοχής, απέστειλαν αιτήματα αύξησης των εχέγγυων έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 30 εκατ.

Πηγές της ανεξάρτητης αρχής ωστόσο υπογράμμισαν ότι οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν παραλλήλως όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να αποφανθούν εντός της εβδομάδας, αν δημιουργείται βάση για παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Ως εκ τούτου, το ραντεβού της Ε.Κ. με το επιτελείο της Folli Follie θεωρείται επιτακτικό.