Η Bayer παίρνει τη Monsanto, πράσινο φως και από ΗΠΑ

Η Bayer παίρνει τη Monsanto, πράσινο φως και από ΗΠΑ

Το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αμερικανικής εταιρίας χημικών Monsanto από τη γερμανική Bayer έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με προϋπόθεση την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων στον τομέα της αγροτικής αγοράς, ύψους 9 δισ. δολ.

Η συγχώνευση εγκρίθηκε τον Μάρτιο από τη DG Comp, μετά από συμφωνία για πώληση της Basf η οποία εν συνεχεία θα εξαγοράσει, την επίσης θυγατρική εταιρία της Bayer, τη Liberty, η οποία παράγει ζιζανιοκτόνα, ενώ παράλληλα η Basf θα εξαγορά τις μονάδες σπόρων βαμβακιού και σόγιας και άλλες τεχνολογίας σποράς0 Η συμφωνία αυτή ανερχόταν σε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως από Κομισιόν για εξαγορά της Monsanto από τη Bayer

Διαβάστε  Η ΕΕ βάζει στο μικροσκόπιο την εξαγορά της Shazaam από την Apple

Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει τη δημιουργία ικανού και πλήρως ανεξάρτητου ανταγωνισμού στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του deal.

Η συγχώνευση, σύμφωνα με το αρχικό business plan, θα ήταν επιβλαβής για τους καταναλωτές και τους αγρότες εξαλείφοντας τον ανταγωνισμό, όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Διαβάστε  Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Η συμφωνία είναι η τελευταία από τις τρεις μεγάλες γεωργικές συναλλαγές που αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια γεωργία. Η DuPont Co. έπρεπε να πωλήσει τις περισσότερες από τις παγκόσμιες δραστηριότητές της στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με τη συγχώνευσή της με την Dow Chemical Co. πέρυσι. Η China National Chemical Corp. αποεπένδυσε επίσης ορισμένα επικαλυπτόμενα προϊόντα για να κερδίσει έγκριση για την προσφορά της Syngenta AG.

Διαβάστε  "Φράχτη" κατά εξαγορών από κινεζικές εταιρίες υψώνουν οι ΗΠΑ

Διαφήμιση