Η ΕΛ.ΑΣ κατάσχεσε 200 κιλά χασίς στην Ηγουμενίτσα

Η ΕΛ.ΑΣ κατάσχεσε 200 κιλά χασίς στην Ηγουμενίτσα

Τους καρπούς της συμφωνίας στενής συνεργασίας των αστυνομικών αρχών, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας έχουν αρχίσει να δρέπουν Αθήνα και Τίρανα, καθώς έχουν αυξηθεί οι κατασχέσεις ναρκωτικών και οι συλλήψεις εμπόρων.

Όπως ανακοίνωσε ΕΛ.ΑΣ οι αρχές στα σύνορα εντόπισαν και κατάσχεσαν 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, συλλαμβάνοντας παράλληλα δύο άτομα, στην Ηγουμενίτσα, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ελληνοαλβανική μεθόριο, κοντά στην Κεραμίτσα Φιλιατών.

Τα ναρκωτικά, είχαν φορτωθεί σε φορτηγό το οποίο σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί, στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατών-Κεραμίτσας. Στην έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν 167 δέματα ακατέργαστης και 69 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, μέσα σε τσουβάλια στην καρότσα του οχήματος.

Διαφήμιση

Ο 60χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το φορτηγό. Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 51χρονου,ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον οδηγό του, για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για υποθέσεις ναρκωτικών, παράνομης διακίνησης ανθρώπων και κλοπών.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.