Ο Ζάκερμπεργκ ανέλαβε την ηθική ευθύνη, έκανε πάσα την ποινική

Ο Ζάκερμπεργκ ανέλαβε την ηθική ευθύνη, έκανε πάσα την ποινική

Στο μοτίβο που υιοθέτησε αρχικά στην κατάθεσή του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου επέμεινε ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατά την κατάθεσή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ιδρυτής του Facebook επιχείρησε για ακόμη μια φορά να διαχωρίσει την ηθική ευθύνη που ανέλαβε, από την ποινική που χρεώνει στην Cambridge Analytica, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να θωρακίσει εαυτόν και την εταιρία του.

Ο Ζάκερμπεργκ δέχθηκε να παραστεί σε συνεδρίαση ειδικής επιτροπής της Ευρωβουλής, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την Ε.Ε.

Διαβάστε  Το top10 των messanging apps αποκαλύπτει την κυριαρχία του Facebook

Όπως είπε, η εταιρία δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο»

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.

Διαβάστε  "Πάρε τα προσωπικά δεδομένα και τρέχα", η νέα πολιτική Facebook και LinkedIn

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των ανθρώπων, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη», σημείωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook υπογράμμισε τη δέσμευση του Facebook στην Ευρώπη, όπου, όπως είπε, θα διαθέτει 10.000 εργαζομένους έως το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια θα έχουν σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητα του Ζούκερμπεργκ , αλλά το «να κρατάμε ασφαλείς τους ανθρώπους θα είναι πάντα πιο σημαντικό από το να μεγιστοποιούμε τα κέρδη μας».

Διαβάστε  Το αντιεμβολιαστικό κίνημα απειλεί τη Δημόσια Υγεία, έκρηξη κρουσμάτων Ιλαράς

Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να επιθυμούν μια αυστηρότερη γραμμή ενάντια σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες.

Διαφήμιση