Σκοπιανό: Συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο

Σκοπιανό: Συμφωνία πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο

Με γρήγορο ρυθμό εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό καθώς όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η συμφωνία μπορεί να έχει επιτευχθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Διαφήμιση

Σε ανάρτησή του στο Facebook μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζόραν Ζάεφ κάνει λόγο για ενίσχυση της φιλίας, μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι

«Η “Μακεδονία” και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Με τον κ. Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες».

Να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Το μπαλάκι στην Ευρώπη για εγγυήσεις

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την άποψη ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για το ονοματολογικό μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας»,

δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Διαβάστε  Τι κρύβει η σύγκρουση Τσίπρα-Ζάεφ για τη "Μακεδονία του Ίλιντεν"

Την ίδια ώρα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στο θέμα του ονοματολογικού, για την οποία τόνισε ότι

«θα χρειαστεί λίγη δουλειά ακόμα από τις ομάδες διαπραγμάτευσης και τους υπουργούς Εξωτερικών και τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ».

Διαφήμιση