Σκοπιανό: Πιο συγκρατημένος ο Τσίπρας απ’ τον Ζάεφ, νέα συνάντηση τον Ιούνιο

Σκοπιανό: Πιο συγκρατημένος ο Τσίπρας απ’ τον Ζάεφ, νέα συνάντηση τον Ιούνιο

Αισιόδοξος και ικανοποιημένος από την πορεία των διαβουλεύσεων και παραγόμενο αποτέλεσμα για το Σκοπιανό εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραμένοντας ωστόσο πιο επιφυλακτικός από τον ομόλογό του της πΓΔΜ.

Διαφήμιση

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πολύ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στή Σόφια.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, πρόκειται για μία πολύπλοκη διαπραγμάτευση. «Έχουμε διανύσει αρκετη απόσταση αλλά μένει ακόμη δρόμος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε  Η Ελλάδα βάζει την πΓΔΜ σε διετές Μνημόνιο

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα μένουν αρκετά ζητήματα, παρά την πρόοδο που είχε επιτευχθεί το περασμένο Σάββατο, κατά τις διαπραγματεύσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ-Νίμιτς.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι με τον σκοπιανό πρωθυπουργό συναντήθηκε χθες το βράδυ σε μια συνάντηση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες και σήμερα να ξανασυναντηθούμε. Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να που πρέπει να καλύψουμε»,

σημείωσε.

Διαβάστε  Ilindenska Republika Makedonija το όνομα που προτείνει ο Ζάεφ

Παράλληλα, σημείωσε πως θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση στις αρχές Ιουνίου.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι το σενάριο της λύσης είναι έτοιμο και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τις πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό των χωρών, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει λύση πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Η συμφωνία έκλεισε, ο Τσίπρας ενημερώνει Παυλόπουλο-πολιτικούς αρχηγούς (upd)

Διαφήμιση