Σκοπιανό: Έτοιμη η συμφωνία λέει ο Ζάεφ

Σκοπιανό: Έτοιμη η συμφωνία λέει ο Ζάεφ

Έτοιμη είναι η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επισήμανε ότι πλέον υπολείπονται οι εγκρίσεις από τα κοινοβούλια.

Διαφήμιση

Ειδικότερα, ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια, υποστήριξε ότι έχουν συμφωνήσει σε λύση και πως μένει η έγκριση στο εσωτερικό των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έδωσε μάλιστα και το εναρκτήριο λάκτισμα για διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο εντός των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο πρωθυπουργοί πρέπει να ανοίξουν κύκλο επαφών με τους φορείς και τα πολιτικά κόμματα σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα.

«Αν δεχτούν, τότε μπορούμε να έχουμε λύση»

τόνισε.

Διαβάστε  Κοντά σε λύση το Σκοπιανό, λέει ο Ζάεφ

Εχουμε καταλήξει σε ένα σενάριο το οποίο θεωρούμε ότι είναι το πιο πιθανό να οδηγήσει σε λύση, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και στα Σκόπια.

Διαβάστε  Αθωώθηκε ο Ζάεφ σε δίκη για δωροδοκία

Ελπίζω να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, ωστόσο, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί

«μια τόσο καλή άνευ όρων σχέση (με τον κ. Τσίπρα) που ακόμη κι αν δεν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να συζητάμε και μετά τον Ιούνιο».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, τόνισε πως τότε ευελπιστεί ότι η χώρα του θα λάβει και ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ καθώς και πρόσκληση από το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε  Καυτή εβδομάδα με μπαράζ επαφών Κοτζιά στις ΗΠΑ

Διαφήμιση