Παλαιστινιακό και σκάνδαλα θέτουν την ΕΛ.ΑΣ σε συναγερμό για ακτιβιστικές επιθέσεις

Παλαιστινιακό και σκάνδαλα θέτουν την ΕΛ.ΑΣ σε συναγερμό για ακτιβιστικές επιθέσεις

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και ενίσχυση του προσωπικού σε στατικές υπηρεσίες βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία καθώς ανταποκρίνεται σε πληροφορίες για επικείμενες επιθέσεις ακτιβιστικών ομάδων, τύπου Ρουβίκωνα, σε στόχους υψηλής σημειολογικής και πολιτικής αξίας.

Διαφήμιση

Η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, τα σκάνδαλα στην Υγεία, η ένταση στο Αιγαίο και οι καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελούν γεγονότα που έχουν και στο παρελθόν συνδεθεί με ακτιβιστικού τύπου δράσεις, τις οποίες η αστυνομία, έχει πλέον πολιτική εντολή να προλαμβάνει και να αποτρέπει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πλήττεται η εικόνα της χώρας διεθνώς, ενώ το ζήτημα βρίσκεται στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της ΝΔ, η οποία επενδύει στο δόγμα “νόμος και τάξη”.

Διαβάστε  ΕΛ.ΑΣ: 19.096 μετανάστες επαναπατρίστηκαν το 2017

Όπως επσιημαίνει η “Καθημερινή”, τρία εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη λειτουργίας της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, οι ομάδες ένστολης αστυνόμευσης έλαβαν εντολή για πιο αυστηρή επιτήρηση εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τη διπλωματική αντιπροσωπεία των δύο χωρών όπως επίσης και επιχειρήσεις αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων.

Μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Κυριακή και στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 50 Παλαιστινίους, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. εντάθηκαν. Από το βράδυ της Δευτέρας, η ΓΑΔΑ έχει θέσει σε ισχύ μέτρα αυξημένης επιτήρησης στόχων ενώ η υποδιευθυνση Κρατικής Ασφάλειας κυρίως όμως η Αντιτρομοκρατική έχουν ενεργοποιήσει τα δίκτυα συλλογής πληροφοριών προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Διαβάστε  Κοκαΐνη αξίας 5 εκατ. κατασχέθηκε στη Βάρκιζα

Πρόσωπα ενδιαφέροντος εντοπίζονται στην Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Αθήνα, χωρίς πάντως μέχρι χθες τα μέλη της, που μετέχουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις, να έχουν εκδηλώσει πρόθεση να προβούν σε πιο επιθετικές δράσεις.

Διαφήμιση