Ο Κιμ κατεδαφίζει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών

Ο Κιμ κατεδαφίζει το κέντρο πυρηνικών δοκιμών

Με ταχείς ρυθμούς προσπαθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να εξέλθει από το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο που οδηγήθηκε λόγω του προγράμματος πυρηνικών και βαλιστικών πυραύλων που υλοποιούσε επί δεκαετίες η Βόρεια Κορέα, προαναγγέλοντας ήδη την κατεδάφιση του κέντρου πυρηνικών δοκιμών, μεταξύ της 23ης και της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, η κατεδάφιση του πεδίου πυρηνικών δοκιμών θα συμπεριλάβει την κατάρρευση όλων των υπόγειων στοών με ελεγχόμενες εκρήξεις, το κλείσιμο των εισόδων, αλλά και τη μεταφορά όλων των εγκαταστάσεων παρατήρησης, των ερευνητικών υποδομών, αλλά και των σημείων ελέγχου ασφάλειας.

Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα θα προσκληθούν προκειμένου να καλύψουν το γεγονός της αποσυναρμολόγησης των εμβληματικών εγκαταστάσεων του κέντρου πυρηνικών δοκιμών.

Διαφήμιση

Η απόφαση έρχεται καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν τσακίσει την ήδη αδύναμη οικονομία, ενώ το πρόβλημα υποσιτισμού του πληθυσμού κινδυνεύει να οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 12 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.