Έρχεται το νέο Android P… αλλά δεν είναι για όλους

Έρχεται το νέο Android P… αλλά δεν είναι για όλους

Η Google παρουσίασε την Τρίτη στην ετήσια διάσκεψη προγραμματιστών, το Android P, την επικείμενη έκδοση του μεγαλύτερου λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, το οποίο συγκεντρώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και τη χρήση διαδικασία τεχνητής νοημοσύνης για την βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταίας.

Διαφήμιση

Ωστόσο, ακόμα δεν είναι σίγουρο πόσες από τις εταιρίες παραγωγής κινητών θα μπορέσουν να το διαμορφώσουν ώστε να είναι συμβατό με παλαιότερα κινητά.

Διαβάστε  Ζήτημα με κατάχρηση προσωπικών δεδομένων παιδιών από Google-Youtube

Όπως φαίνεται από το γράφημα η αγορά Android παραμένει εξαιρετικά κατακερματισμένη, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος των συσκευών τρέχει την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Android χρησιμοποιείται από αμέτρητους κατασκευαστές (γνωστούς και ως OEM), οι οποίοι συχνά αποτυγχάνουν να παρέχουν στους χρήστες τους έγκαιρες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις.

Διαβάστε  "Πάρε τα προσωπικά δεδομένα και τρέχα", η νέα πολιτική Facebook και LinkedIn

Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μειονέκτημα του Android έναντι του iOS της Apple, καθώς η τελευταία προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού της σε όλα, σχεδόν, τα τηλέφωνά της.

Διαφήμιση