Πόλεμος FF Group-QCM: Στο παιχνίδι FT και Fosun, roller coaster η μετοχή

Πόλεμος FF Group-QCM: Στο παιχνίδι FT και Fosun, roller coaster η μετοχή

Με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στο ταμπλό και έντονη μεταβλητότητα που… ζαλίζει συνεχίζεται η αντιπαράθεση του fund QCM με τη Folli Follie, απειλώντας να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο επενδυτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο για την αγορά όσο και την οικονομία.

Διαφήμιση

Η Folli Follie δέχθηκε χθες νέο πλήγμα, αυτή τη φορά από το blog Alphaville, των Financial Times, το οποίο με δημοσίευμά του αναδεικνύει την προσπάθεια παραπληροφόρησης και συγκάλυψης από τη διοίκηση της εταιρίας, όσον αφορά τη νέα λίστα με σημεία πωλήσεων που δημοσίευσε. Με τον τρόπο αυτό οι FT αμφισβητούν την αξιοπιστία της διοίκησης, στηρίζουν και εμβαθύνουν την έρευνα της QCM και εντείνουν τον προβληματισμό και την αβεβαιότητα στην αγορά.
Folli Follie Chart
Σε απάντηση του δημοσιεύματος αυτού η FF Group εξέδωσε νέα ανακοίνωση, επιχειρώντας να παράσχει περισσότερη σαφήνεια για τα στοιχεία του ισολογισμού, το δανεισμό και το δίκτυό της:

1) Κατά την διάρκεια του 2017, ο δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά το ποσό των 178 εκατ. ευρώ λόγω της έκδοσης Ομολογιακού Δανείου CHF 150 εκατ. και κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το ποσό χρησιμοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο, για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας με σκοπό την αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της τελευταίας ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξης τον Ιούλιο του 2019, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

2) Οι συναλλαγματικές διαφορές το 2017 ανήλθαν στο ποσό των 177 εκατ. ευρώ και αφορούν στην μετατροπή στοιχείων του ισολογισμού του Ομίλου στο νόμισμα δημοσίευσης (Ευρώ). Ο συνδυασμός της μεγάλης συμμετοχής των εμπορικών δραστηριοτήτων του Ομίλου σε Δολάριο ΗΠΑ με την μεγάλη πτώση του εν λόγω νομίσματος κατά την διάρκεια του έτους προκάλεσε αυτό το πρωτοφανές ύψος συναλλαγματικών διαφορών.

3) Σχετικά με τους πιστωτικούς τόκους για το 2017, οι οποίοι ανήλθαν σε € 4,1εκ. και προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ομίλου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ( τα οποία διακυμανθήκαν μεταξύ € 250-500 εκ.), αντικατοπτρίζουν τα πολύ χαμηλά επιτόκια κατάθεσης τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ, καθώς και τα αρνητικά επιτόκια του Ελβετικού Φράγκου.

Επίσης η εταιρεία θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού αναλυτικά στοιχεία για τις πωλήσεις ανα περιοχή. Μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Στο ταμπλό του χρηματιστηρίου η μετοχή σήμερα εμφανίζει μεταβλητότητα της τάξης του 13%, ανοίγοντας ανοδικά -με κεκτημένη ταχύτητα- από το χθεσινό +8,5% και γυρνώντας σε αρνητικό έδαφος στη συνέχεια με απώλειες που έφτασαν έως και το 10%.

Διαβάστε  Εκτός ταμπλό η Folli Follie, "εκτός θέσης" η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις τη μετοχή στηρίζει με αγορές η κινεζική Fosun, το ποσοστό της οποίας ξεπέρασε το 15%, καθώς και η διοίκηση της εταιρίας με αγορές ιδίων μετοχών.

Διαφήμιση