Εμπόλεμη ζώνη το ταμπλό του ΧΑ: Νέα επίθεση της QCM στην FF Group, στηρίζει με αγορές η Fosun

Εμπόλεμη ζώνη το ταμπλό του ΧΑ: Νέα επίθεση της QCM στην FF Group, στηρίζει με αγορές η Fosun

Συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, η αντιπαράθεση της FF Group με την QCM, καθώς μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση της εισηγμένης το fund επανέρχεται υπαινισσόμενο ότι η διοίκηση της Folli Follie επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση και εν τέλει να παραπλανήσει το επενδυτικό κοινό προσφέροντας στοιχεία που δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν.

Διαφήμιση

Η διαμάχη που οδήγησε τη μετοχή να χάσει το 70% της αξίας της σε τρεις συνεδριάσεις εισέρχεται στην έκτη ημερολογιακή του ημέρα, ενώ σε αυτή έχουν παρέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας νέους ελέγχους στοιχείων, καθώς και η κινεζική Fosun, η οποία στηρίζει τη θέση της αγοράζοντας ανοιχτά μετοχές της GG Group και ανεβάζοντας το ποσοστό της σε πάνω από 15%.

Με τον τρόπο αυτό το ταμπλό του ΧΑ έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής, μεταξύ ισχυρών ξένων funds, γεγονός που ανεβάζει το τζίρο, το ενδιαφέρον και την την κινητικότητα, ενισχύοντας παράλληλα το ρίσκο και την αβεβαιότητα, ενώ τείνει να αποσυνδέσει τη βραχυχρόνια τάση από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Folli Follie Chart
Σύμφωνα πάντως με το αρχείο «FF ΙΙΙ», το τρίτο σκέλος της έρευνάς του για τη Folli Follie, η QCM αμφισβητεί την αξιοπιστία της λίστας με τα σημεία πώλησης, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε  Νέα έκθεση κατά FF Group ετοιμάζει η QCM

«Η λίστα της FF είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί και ενδεχομένως να περιλαμβάνει πιθανές ενδείξεις παραπλανητικών πληροφοριών» υποστηρίζει το fund, αναφέροντας ότι ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση της λίστας με τα POS. Η QCM επικρίνει τόσο το περιεχόμενο, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες που δίνονται δεν είναι επαρκείς, όσο και τη μορφή της λίστας, δηλαδή το μικρό μέγεθος γραμματοσειράς ή το γεγονός ότι είναι σε αρχείο PFD και σε ένα φύλλο, στο οποίο μπορεί κανείς να αντιγράψει τις πληροφορίες. Σημειώνει δε πως ενώ η λίστα δημοσιοποιήθηκε για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του fund, η εταιρεία ακόμη «δεν έχει εξηγήσει γιατί οι πληροφορίες που παρείχε για το δικό της store locator περιλαμβάνει τουλάχιστον 100 ή περισσότερα κλειστά καταστήματα».

Διαβάστε  Ο τυφώνας QMC πήρε πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της FF Group

Η QCM υπογραμμίζει ότι η λίστα περιλαμβάνει διευθύνσεις, αλλά όχι τα ονόματα των καταστημάτων, τη χώρα, τον τύπο του σημείου πώλησης και τον όγκο των πωλήσεών του. Υποστηρίζει επίσης ότι περιέχει διπλά καταστήματα, αόριστα και μη ταυτοποιήσιμα καταστήματα, ενδεχομένως ανύπαρκτα POS και αναφορές στις οποίες αναγράφεται μόνο η χώρα.

Επικαλείται δε ισχυρισμούς της βρετανικής επενδυτικής ιστοσελίδας shareprophets.com ότι έχει ήδη ανακαλύψει τέσσερα σημεία πώλησης στη Βρετανία που είναι κλειστά.

Διαβάστε  ΟΠΕΚ και Τραμπ-effect οδηγούν το πετρέλαιο πάνω από τα 70 δολάρια

«Είναι ξεκάθαρο ότι η FF έχει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για να επιτρέψει την εύκολη επιβεβαίωση του δικτύου της, όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο αυτή τη λίστα, η οποία είναι παντελώς άχρηστη για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του δικτύου της» τονίζει η QCM.
Athens General Chart

Διαφήμιση